EN

Kauhava

17 200 asukkaan Kauhava on Etelä-Pohjanmaan pohjoisosan kehittyvä kaupallinen ja hallinnollinen keskus. Asukasmääränsä perusteella se on Etelä-Pohjanmaan kunnista toiseksi suurin. Kauhavan kaupunki on muodostettu 1.1.2009 alkaen neljästä kunnasta eli Alahärmästä, Kauhavasta, Kortesjärvestä ja Ylihärmästä.

Kauhava on tunnettu yrittäjyydestä, häjyistä ja jääkäreistä, lakeusmaisemista, voimakkaasta maataloudesta ja teollisuudesta sekä upeista kesätapahtumista ja kasvavasta matkailutarjonnasta. Työllisyystilanne on Kauhavalla ollut perinteisesti hyvä ja työttömyys maakunnan alhaisimpia.

Kauhavalla sijaitsee agroteknologiateollisuuden yrityskeskittymä sekä merkittävää puutuoteteollisuutta. Kauhavan suurimpia yrityksiä ovat Maaseudun Kone Oy, Prima-Power Oy, Skaala Ikkunat ja Ovet Oy, Power Park, Härmän Kuntokeskus Oy, Pellon Group Oy, Suomen Yrittäjäopisto, Reikälevy Oy ja Sofor Oy. Kauhavalla toimii hiukeat 1400 yritystä, jotka yhdessä julkisen sektorin kanssa tarjoavat työpaikkoja yli oman tarpeen.

Kauhavalta ovat kotoisin muun muassa lakeuksien tulkkina tunnettu kirjailija Antti Tuuri ja vahvasti pohjalainen näyttelijä Kalevi Haapoja.

Koti Kauhavajoen rannalta? Kauhavan keskustan tuntumaan rakentuu parhaillaan upouusi Etelärannan asuinalue. Vehreistä maisemista kaupungin ytimeen pääsee kätevästi raittisiltaa pitkin, ja lähitulevaisuudessa jokirantaan valmistuu myös kevyenliikenteen väylä.

 

www.kauhava.fi